Auto invoeren uit Duitsland. Waar moet je op letten?

auto invoeren uit Duitsland

Auto’s importeren uit Duitsland zit in de lift

Bij Autoimport Advies zien we het al langer: auto’s importeren uit Duitsland door particulieren zit in de lift. Niet alleen merkdealers halen hun occasions vaak uit Duitsland, ook de particuliere autokoper wil graag profiteren van de lage prijzen en het enorme aanbod aan gebruikte auto’s en jonge occasions dat staat te wachten op een nieuwe eigenaar.

Jahreswagen: de krenten in de pap

Opvallend is dat heel veel mensen al weten waar ze de krenten uit de pap moeten vinden. Dit zijn over het algemeen de zogenaamde Jahreswagens. Deze auto’s staan te koop bij de merkdealer als tweedehands auto maar in de praktijk zijn ze zo goed als nieuw. Hooguit een jaar oud en met niet meer dan enkele duizenden kilometers op de teller. Vaak zijn ze gebruikt door de directieleden van dergelijke dealerbedrijven en dus ook nog eens flink in de watten gelegd. Op onderhoud zal in ieder geval niet bespaard zijn. Bij deze occasions is bovendien ‘de kop eraf’. Ze zijn tientallen procenten goedkoper dan een vergelijkbare auto in Nederland. Een besparing die werkelijk in de duizenden euro’s kan oplopen terwijl de fabrieksgarantie ook gewoon hier geldig is!

Waar moet je op letten?

Ondanks dit goede nieuws is het natuurlijk altijd even opletten bij de aanschaf van een gebruikte auto in Duitsland, zeker als het geen Jahreswagen meer betreft.

Onderhoud

Waar moet je dan op letten bij een auto kopen in Duitsland? Ten eerste is de onderhoudsgeschiedenis van belang. Dit is niet alleen belangrijk voor de verwachte levensduur en betrouwbaarheid van een gebruikte auto, het heeft ook invloed op de restwaarde bij verkoop. Check dus vooral de onderhoudsboekjes of beter nog: vraag de dealer of de vorige eigenaar naar de onderhoudsgeschiedenis.

Schade

Ook is het van belang om te achterhalen of de auto geen ernstige schade heeft gehad. Een lakreparatie is natuurlijk geen probleem maar een auto die serieus in de kreukels heeft gelegen en is gerepareerd kunt u wellicht beter laten staan. Bij twijfel is het overigens altijd mogelijk om voor de aankoop in Duitsland een aankoopkeuring te laten doen. De auto wordt dan op bijna 100 punten gecontroleerd op technische mankementen.

Administratieve afhandeling

Is de auto helemaal goed en wilt u deze definitief vanuit Duitsland importeren? Dan is het tijd voor de administratieve afhandeling. Zorg ervoor dat u een koopcontract ontvangt met daarin de belangrijkste details over de auto en de gegevens van de kopende en verkopende partij. Ook is het belangrijk om de juiste kentekenplaten te gebruiken als u de auto naar Nederland rijdt en niet op een auto-ambulance zet. Check tot slot of u goed bent verzekerd en u kunt veilig op pad!

Autoimport Advies kan u alle zorgen uit handen nemen wanneer u een gebruikte auto uit Duitsland wilt importeren. Wilt u meer weten over onze dienstverlening? Neem dan vandaag nog contact met ons op.