Auto uit Duitsland importeren

Auto uit Duitsland importeren. Handige tips

Een auto uit Duitsland importeren wordt steeds populairder bij autoliefhebbers in Nederland. Zij ontdekken dat er in Duitsland meer keuze is, dat de auto’s goed zijn onderhouden en dat de prijzen ook nog eens lager liggen. U kan ervoor kiezen om zelf een auto uit Duitsland te importeren, maar wie voor gemak kiest kan Autoimport Advies vragen om in Duitsland uw auto te kopen en alles te regelen. Doet u het zelf? Dan zijn er een paar belangrijke zaken waar u rekening mee moet houden.

Auto invoeren vanuit Duitsland. Een hele zoektocht

Op Duitse autosites zoals mobile.de en autoscout24.de staan duizenden occasions te koop voor ge├»nteresseerde kopers. Vanuit de luie stoel in Nederland kunt u hier uitgebreid shoppen en een selectie maken van de auto’s die aan je wensen voldoen en die je wilt invoeren vanuit Duitsland. Vergeet dan niet om ook een vergelijking te maken met het Nederlandse aanbod, want je bent niet vanzelfsprekend altijd goedkoper uit. Zorg er in ieder geval voor dat de auto die u vanuit Duitsland wilt importeren minimaal enkele honderden euro’s goedkoper is om de kosten voor transport, RDW-keuring en APK-keuring af te dekken. Daarnaast krijgt u te maken met BPM. Je kan op onze site de BPM berekenen om te weten te komen wat het minimale prijsverschil moet zijn met auto’s die in Nederland te koop staan.

Snelle Audi, blinkende Mercedes of sportieve BMW

Als u eenmaal uw oog hebt laten vallen op een snelle Audi, blinkende Mercedes, sportieve BMW, handige Volkswagen of een andere mooie Duitse auto dan is het tijd een afspraak te maken met het autobedrijf en een tripje naar Duitsland te maken. Eenmaal daar aangekomen is het aankoopproces vergelijkbaar met dat in Nederland. Natuurlijk inspecteert u de auto eerst op schades en dat soort zaken alvorens een testrit te maken. Daarna begint het onderhandelingsproces. In sommige gevallen hanteren handelaren een vaste prijs, maar meestal is deze onderhandelbaar. Als de koop is gesloten tekent u een koopcontract en ontvangt u alle autopapieren en het laatste APK-rapport. Vergeet ook de onderhoudsboekjes niet!

Vervoer naar Nederland

Als de koop is gesloten is het tijd het kostbare eigendom naar Nederland te vervoeren. Een gebruikelijke manier om een auto uit Duitsland te importeren is om hiervoor een autoambulance of ander soort aanhanger te gebruiken. Het voordeel is dat je zo de grens over kan en de auto kan stallen waar je dat zelf wilt. Er zijn verder geen formaliteiten nodig voor het invoeren van een auto vanuit Duitsland, wat een hoop tijd bespaart. Een andere manier, en een hele leuke als u niet kan wachten om de nieuwe auto uit te proberen, is om deze zelf naar Nederland te rijden. De papierwinkel moet dan wel op orde zijn! Zo moet de auto gekeurd zijn en heeft u een WA-verzekering nodig. Ook moet de wagen zijn voorzien van de juiste kentekenplaten om deze uit te mogen voeren. Deze platen kunt u aanvragen en ter plekke laten maken bij elk keuringsstation in Duitsland.

RDW-keuring en BPM

Eenmaal in Nederland aangekomen is het zaak de auto zo snel mogelijk te laten keuren, de BPM te betalen, deze op kenteken te laten zetten en de verzekering te regelen. Voor het keuren van de auto en het kenteken maakt u een afspraak bij een RDW keuringsstation. Hierna regelt u meteen de BPM aangifte en krijg je later het kentekenbewijs thuisgestuurd.

Auto laten importeren

Zoals u ziet is het goed mogelijk om een auto uit Duitsland te importeren. Toch zijn er veel autokopers die de aankoop, het transport en de invoer om verschillende redenen niet zien zitten. Ze zijn te weinig bekend met wet- en regelgeving of hebben simpelweg geen tijd of zin om zich hierin te verdiepen. Om er zeker van te zijn dat alles goed wordt geregeld en dat u nooit te veel BPM betaalt kunt u uw auto laten invoeren door Auto Advies! Een auto importeren uit Duitsland is voor ons gesneden koek.

call to action