De beste Duitse occasionportals

mobile.de

Marktplaats voor Duitse occasions

Een auto in Duitsland kopen is nog altijd populair. De voordelen zijn evident en wie de zaken goed aanpakt zal weinig nadelen ervaren bij de import van een Duitse occasion. (lees hier meer over zelf een auto importeren.) Maar waar begint de zoektocht naar een Duitse auto eigenlijk?

AutoScout24 en Mobile.de

Ook in Duitsland zijn er, net als in Nederland, verschillende websites waar autodealers en handelaren hun auto’s online te koop aanbieden. In Nederland zijn dat bekende sites als AutoTrack en Autotrader (of Gaspedaal voor degene die een alles-in-1 oplossing zoekt). Voor occasions in Duitsland zijn AutoScout24 en Mobile.de de grootste portals. Beide sites bieden talloze zoekfuncties om de auto te vinden die het beste bij je past. Natuurlijk kan je zoeken op merk, prijs, brandstof, bouwjaar en type auto maar daarnaast zijn er nog heel veel selectiecriteria om je zoektocht te verfijnen die we in Nederland minder vaak zien.

Extra specificaties

Mobile.de biedt bijvoorbeeld de mogelijkheid om zelf bijzonderheden te specificeren bij een auto, bijvoorbeeld ‘GTI’. Het systeem is dan slim genoeg om alle auto’s te selecteren waar dit in de omschrijving staat. Ook kan je uit veel meer modelvarianten kiezen zoals ‘cabrio’, ‘terreinwagen’, of ‘minibus’. Tegelijkertijd is het mogelijk het aantal zitplaatsen en het aantal deuren te kiezen. Ook op het gebied van brandstofkeuze bieden Mobile.de en AutoScout meer varianten. Opmerkelijk zijn daarbij dat hybride voor zowel diesel en benzine zijn meegenomen, net als elektrisch, aardgas en ethanol.

Meer luxe en extra opties

De Duitsers pakken het daarna nog veel grondiger aan want ook op het gebied van kleur en (veiligheids)uitrusting van de auto zijn er veel meer selectiemogelijkheden. Je kan zelfs een auto selecteren op de aanwezigheid van zaken als achteruitrijcamera’s, parkeerhulp, verbruik en milieuklasse. Kortom, voor wie een auto zoekt in Duitsland en deze naar Nederland wil importeren begint de zoektocht naar het allerbeste exemplaar bij Mobile.de of AutoScout24.

Advies of hulp nodig bij het zorgeloos importeren?

Heb je eenmaal de auto gevonden die je wilt kopen? Neem dan contact op met de specialisten van Autoimport Advies. Michel Wegdam en Frank Theusink hebben op dit gebied hun sporen verdiend en weten als geen andere het klappen van de zweep in de internationale autohandel. Meer weten? Neem dan vandaag nog contact met ons op, dan vertellen wij u alles over onze dienstverlening.