BPM berekenen

Bereken hieronder de BPM waarde

Zelf een tweedehands auto uit Duitsland importeren? Gebruik de handige BPM Calculator om de BPM te berekenen bij import van een nieuwe of gebruikte auto, bijvoorbeeld uit Duitsland. Of neem contact met ons op voor een compleet dienstenpakket en zorgeloos importeren van uw droomauto.

Download hier de BPM calculator

Iedereen die in Nederland een nieuwe auto koopt betaalt BPM. Deze belasting wordt voor een personenauto berekend over de CO2-uitstoot en voor een bestelauto of motor over de nettocatalogusprijs. Omdat de BPM over het algemeen is inbegrepen in de verkoopprijs van de auto hoeft u deze niet zelf te berekenen. Net als de BTW wordt deze belasting namelijk als ‘boter bij de vis’ betaald.

BPM Calculator

Anders is het bij import uit Duitsland of uit een ander land. In dat geval schaft u de auto ter plekke aan en moet u de BPM na import berekenen, waarna er afgerekend wordt met de belastingdienst. Het berekenen van de BPM kan een hele klus zijn en niemand heeft er achteraf zin in om met de fiscus te discussiëren over de hoogte van een BPM aanslag.

Laat u echter niet ontmoedigen als u bijvoorbeeld eenauto wilt importeren uit Duitsland. Want met de handige BPM Calculator weet u vooraf waar u aan toe bent. Met de BPM Calculator berekent u de BPM van uw auto op basis van de huidige koerslijst en de afschrijvingstabel van de belastingdienst. De berekening kunt u in het beschikbare Excel-bestand uitvoeren.

BPM berekening op maat

Nog makkelijker dan de BPM Calculator is natuurlijk een exacte BPM berekening op maat bij import van een occasion uit Duitsland, met of zonder douaneformulier, door ZorgeloosImporteren. Hiervoor kunt u contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder. U ontvangt bovendien uitgebreide informatie over de auto die u wilt importeren zoals de geschatte waarde, voertuigkenmerken en meer.

Over ons

Zorgeloos Importeren is een handelsnaam van Autoimport Advies BV en een activiteit van Wegdam Autoconsultancy. Als auto-importbedrijf hebben we jarenlange ervaring in de autobranche en weten als geen ander het klappen van de zweep als het gaat om de invoer van gebruikte auto’s. We zetten onze kennis graag in voor particulieren die een auto uit het buitenland willen kopen en invoeren en zeker willen weten dat zij geen kat in de zak kopen.