Geïmporteerde auto kopen

Geïmporteerde auto kopen

Een geïmporteerde auto kopen, dat is toch een slecht idee want je weet niets over de onderhoudshistorie en de vorige eigenaren van zo’n auto? Dat is nog steeds de mening van heel veel autokopers. Ze denken dat importauto’s een louche business zijn waarin teruggedraaide kilometertellers of de verkoop van schade-auto’s eerder de regel is dan uitzondering.

170.000 geïmporteerde auto’s

Toch is de werkelijkheid volledig anders. Natuurlijk zit er soms een rotte appel tussen, maar dat is ook het geval wanneer je alleen in Nederland zoekt naar een gebruikte auto. Het is zelfs zo dat er elk jaar bijna 170.000 gebruikte auto’s worden geïmporteerd. Dit zijn auto’s van alle rangen en standen, van amper een jaar oud (de zogenaamde Jahreswagen die te koop worden aangeboden door Duitse autodealers), tot youngtimers van meer dan 15 jaar oud. Deze zijn weer interessant voor zakelijke rijders door de lage bijtelling. Al deze auto’s staan uiteindelijk gewoon bij de dealer of het autobedrijf te koop.

Niet beter of slechter

Een geïmporteerde auto kopen is in principe dus niet beter of slechter dan een origineel Nederlandse auto kopen. De reden waarom er zo veel geïmporteerde auto’s in Nederland zijn is tweeledig: er is hier vraag naar auto’s die niet worden aangeboden waardoor import simpelweg nodig is, en de prijzen in Duitsland zijn veel lager. Nederlandse autobedrijven verdienen dus meer als consumenten een geïmporteerde auto kopen omdat de verkoopmarges hoger zijn. Financieel is het voor hen dus vooral interessant.

Geïmporteerde auto kopen is financieel aantrekkelijk

Wie slim is kiest er daarom voor om niet een geïmporteerde auto te kopen die hier al te koop staat, maar om zélf een auto te importeren. Want dan steek je de winst die anders naar het autobedrijf zou gaan mooi in eigen zak. Aan de andere kant moet je dan wel weten wat je doet. Een auto importeren is op zich niet heel ingewikkeld, maar er zijn wel een paar belangrijke zaken als de aankoop, tijdelijke kentekenplaten, vervoer naar Nederland, BPM berekening en aangifte en aanmelding bij de RDW die je moet regelen.

Een geïmporteerde auto kopen met Autoimport Advies

Een gouden middenweg is dan ook om een gespecialiseerd bedrijf als Autoimport Advies in te schakelen wanneer u overweegt een geïmporteerde auto te kopen. De kosten van onze dienstverlening verdient u ruimschoots terug door de lagere aanschafkosten van de auto in Duitsland en omdat wij ervoor zorgen dat u zo weinig mogelijk BPM betaalt. Tot slot het allerbelangrijkste: het scheelt u een hoop gedoe. U hoeft alleen de auto uit te zoeken en wij doen de rest.

Meer weten? Neem contact met ons op! Bel 053-7118877

Gratis BPM berekenen

Bereken gratis de BPM

Iedereen die een auto importeert heeft te maken met ‘rest BPM’ of invoerbelasting. Dit is in feite het restant aan BPM (de aanschafbelasting op personenauto’s) die je had betaald als de auto nieuw in Nederland was aangeschaft. Helaas is het niet anders dan dat je te maken krijgt met rest BPM bij de invoer van een occasion, maar gelukkig wordt deze invoerbelasting steeds lager naarmate een importauto ouder is vanwege de afschrijving. Vandaar dat oudere occasions populair zijn om te importeren, helemaal als het een zogenaamde youngtimer is. Maar zelfs als dit niet zo is, dan is het betalen van rest BPM nog steeds goedkoper dan de aanschaf van een vergelijkbare auto in Nederland.

Vergelijk deze prijzen maar eens: links een Duitse BMW 520i, rechts een vergelijkbare auto in Nederland. Het verschil is ruim 10.000 euro!

Uiteraard wil je wel weten waar je aan toe bent, en daarom hebben we een handige BPM calculator ontwikkeld om de rest BPM te berekenen. De tool maakt op basis van een aantal gegevens de berekening van de invoerbelasting. De gegevens die hiervoor nodig zijn, zijn de CO2 uitstoot van de auto, de catalogusprijs, de prijs van evt. accessoires en de fijnstofuitstoot. Het berekenen van de rest BPM is op deze manier een peuleschil, en een goede indicatie van het bedrag dat je bij import van een auto zou moeten betalen.

Weten wat een auto in Duitsland u kost?
Binnen een handomdraai weet u wat uw ideale auto kost. Gebruik hiervoor het zoekmenu rechtsboven de startpagina. Zoek de ideale auto op Mobile.de of Autoscout.de. Plak de URL en ontvang binnen enkele minuten gratis de BPM berekening inclusief importwaarde.

Waar moet u op letten?
De rest BPM berekening is afhankelijk van veel factoren. Veel mensen zullen wellicht schrikken van het bedrag dat uit de berekening komt, maar desondanks loont het toch vaak de moeite om een auto uit bijvoorbeeld Duitsland te importeren. De reden hiervan is dat de prijzen van gebruikte auto’s vaak veel lager zijn dan in Nederland. Om nog even terug te komen op de youngtimers: vooral in deze categorie zijn de verschillen enorm. In Nederland is het heel normaal dat er € 10.000,- wordt gevraagd voor bijvoorbeeld een BMW 5-serie met een 100.000 km op de teller. Want dankzij de youngtimer-regeling voor ondernemers betaal je BPM over de marktwaarde en niet over de nieuwprijs. Dat scheelt duizenden euro’s, maar autoverkopers weten dat ook, ze merken dat de vraag stijgt en verhogen de verkoopprijzen.

In het buitenland kennen ze die regeling niet en dat is de reden waarom de rest BPM berekening een stuk gunstiger uitpakt. Je profiteert eigenlijk drie keer bij de import van een gebruikte auto uit bijvoorbeeld Duitsland: van een lagere aanschafprijs, een lagere rest BPM en minder zakelijke bijtelling. Wie wil dat nou niet?

Meer weten? Bel ons: 053-7118877

Importauto’s worden steeds populairder

Auto importeren?

Het importeren van occasions is een populaire bezigheid, niet alleen van particulieren maar ook van autobedrijven. De import van tweedehands auto’s zit inmiddels al jarenlang in de lift en elk jaar worden er weer meer auto’s naar Nederland gehaald, vooral uit Duitsland. Maar ook België, Spanje, Frankrijk en Denemarken zijn populaire markten om naar gebruikte auto’s te kijken.

Complete importbegeleiding en op maat advies

Wie nu nog denkt dat een auto invoeren uit Duitsland of een ander Europees land iets bijzonders is heeft het mis. In 2016 werden er maar liefs bijna 170.000 auto’s naar Nederland gehaald, en dat maakt het vooral voor veel autobedrijven zoals Autoimport Advies gesneden koek. Wij werken in opdracht voor klanten die zelf een mooie auto hebben gespot op een van de Duitse occasionportals, maar niet de tijd en/of kennis hebben om die auto zelf te importeren. Voor die autoliefhebbers nemen wij alle zorgen uit handen en regelen wij het hele importtraject. Daarbij zien we een aantal leuke trends. Zo is vooral de import van oudere auto’s toegenomen. Dit zijn de voertuigen van 7 tot 15 jaar oud. Daarnaast zien we dat SUV’s populairder zijn geworden. En dat geldt niet alleen voor luxe modellen als de BMW X1 en X5 maar ook voor meer betaalbare auto’s als de Mazda CX-3 en CX-5 of de Nissan Qashqai. Een van de populairste merken op de importmarkt is Volkswagen, gevolgd door Mercedes.

Waarom een auto uit Duitsland importeren?

Nederlandse autokopers schakelen steeds vaker een gespecialiseerd bedrijf in om een tweedehands auto te kopen in Duitsland en voor ze te importeren. De belangrijkste reden is natuurlijk kennis en kunde. Het importeren van een gebruikte auto is niet heel ingewikkeld, maar er moeten wel een paar belangrijke stappen worden genomen zoals de BPM aangifte, tijdelijke kentekenplaten, verzekering, RDW keuring, enz. Daarnaast is het wantrouwen tegenover importauto’s verdwenen en omdat het aanbod in Nederland vaak niet overeenkomt met de wensen van de autoliefhebber is import een goede manier om toch aan je droomauto te komen. Tot slot hebben veel meer mensen nu liever een goede occasion dan een nieuwe auto. Het scheelt ze veel geld en met de huidige stand van de techniek gaat een ‘tweedehandsje’ nog jarenlang mee.

Autoimport Advies is een full-service auto-importbedrijf. Wilt u meer weten over onze dienstverlening? Neem dan vandaag nog contact met ons op.

Youngtimer invoeren

Youngtimer importeren fiscaal aantrekkelijk

De import van auto’s uit Duitsland en de rest van Europa zit al tijden in de lift. Merkdealers en landelijk opererende handelaren importeren grote partijen tweedehands auto’s om aan de vraag in Nederland te voldoen naar modellen die hier te weinig worden aangeboden. Het wordt dan ook steeds normaler om een import-auto te kopen. En zolang je dit doet bij een merkdealer of een ander gerenommeerd autobedrijf heb je dezelfde zekerheden en garanties als bij een originele Nederlandse auto.

Wat is een Youngtimer

Het gaat hier overigens niet alleen om de invoer van nieuwe of jong gebruikte wagens van 1 of 2 jaar oud, maar ook om de zogenaamde youngtimers. Dit zijn auto’s van 15 jaar en ouder die ‘zakelijk’ voordelig kunnen worden gereden. Als zakelijke rijder betaal je namelijk geen 35 procent bijtelling over de nieuwwaarde, maar over de marktwaarde van de auto. En dat scheelt enorm in de portemonnee! Verder zijn alle kosten die worden gemaakt met de auto voor de belasting aftrekbaar. Denk hierbij niet alleen aan onderhoud en brandstof maar ook aan wegenbelasting en zelfs parkeerkosten.

Favorieten: BMW, Mercedes en Volvo

Zakelijke rijders ontdekken dus steeds vaker de voordelen van een youngtimer, en het invoeren van een goed exemplaar uit Duitsland. Vergeleken met de ruime keuze in Duitsland is het aanbod in Nederland vaak maar karig, en dat is precies de reden waarom autoliefhebbers in Duitsland gaan shoppen voor een oude BMW 5-serie (E39), MercedesE-klasse (W210), Audi A6 of Volvo V70.

Waar moet u op letten bij import van een Youngtimer

Een belangrijke kanttekening is echter wel dat ondanks het grote aanbod het lastig is om een echt goede auto te vinden. Bovendien is het veel werk om de auto zelf te importeren en klaar te maken voor dagelijks gebruik in Nederland. Daarnaast is er onzekerheid over de onderhoudskosten. Het zijn natuurlijk wel auto’s van 15 jaar en ouder dus de onderhoudskosten zullen hoger zijn dan bij een nieuwe auto. De afschrijving is echter veel lager waardoor je onder de streep voor weinig geld een luxe auto kan rijden.
Heeft u een auto in Duitsland gezien en wilt u deze importeren? Om er zeker van te zijn dat je een goed exemplaar koopt is het verstandig de experts van Autoimport Advies te vragen het hele invoertraject over te nemen. Met onze scherpe blik en technische kennis kunnen wij de staat van een auto goed beoordelen en zullen wij u adviseren over de aanschaf voordat deze plaatsvindt. Daarna, als de auto door ons is goedgekeurd zullen we deze transporteren naar Nederland, de RDW keuring verzorgen, tenaamstelling alsmede de BPM berekening.

Met andere worden: wilt u zonder zorgen een youngtimer invoeren? Bel dan met Autoimport Advies!

Zelf auto importeren

Auto importeren? Wat moet je weten

Er zijn steeds meer Nederlanders die zelf ontdekken dat het financieel en qua aanbod heel aantrekkelijk is om in Duitsland voor een gebruikte auto te shoppen. Er staan veel meer auto’s te koop dan bij de Nederlandse autohandelaren en de prijs is hierdoor een stuk lager. Daar komt nog eens bij dat de Duitse occasions vaak zijn volgeladen met allerlei luxe extra’s zoals leer en xenon verlichting.

Op zoek naar de ideale occasion

Het lijkt op het eerste gezicht dan ook een goed idee om zelf een auto uit Duitsland te importeren. Het leuke werk is om op Duitse occasionsites te zoeken naar je ideale occasion, maar wanneer je deze hebt gevonden is de vraag: hoe krijg je de auto naar Nederland? Er zitten namelijk meer haken en ogen aan wanneer je zelf een auto wilt importeren dan je op het eerste gezicht zou denken. Sowieso is er een afspraak nodig met het desbetreffende autobedrijf in Duitsland. Wanneer u de taal niet machtig bent wordt dit al lastig, alhoewel sommige handelaren zich wellicht in het Engels kunnen redden. Stap twee is om de auto zelf grondig te inspecteren. Zijn alle boekjes aanwezig? Is het onderhoud volgens schema uitgevoerd? Daarna maakt u een testrit en wanneer u tevreden bent beginnen de onderhandelingen.

De belangrijke checks

 1. Buitenkant
  Bekijk de flanken en de motorkap van de auto in het juiste licht.
  Check of alle naden van alle panelen (deuren, motorkap, achterklep) gelijkmatig zijn.
  Check de motorkap, koplampen en voorruit op steenslag.
  Controleer het plaatwerk op roest.
 2. Techniek
  Bekijk de motorruimte van de tweedehands auto eens goed. Is deze schoon? Zijn er sporen van olielekkage?
 3. Binnenkant
  Is de bekleding schoon en onbeschadigd?
  Controleer of alle opties werken (airco, elektrische ramen, stoelverwarming, enz.)

De auto naar NL rijden

Wanneer de koop is gesloten bent u er nog niet, want u moet de auto zelf nog naar Nederland importeren. Hiervoor kan een aanhanger worden gebruikt, maar de leukste manier is natuurlijk om zelf de auto te rijden. Zo kunt u deze meteen goed uitproberen, maar het nadeel is dat je niet zomaar met een Duitse auto Nederland mag rijden. Zo moet de auto gekeurd zijn en heeft u een WA-verzekering nodig. Ook moet de wagen zijn voorzien van de juiste kentekenplaten om deze uit te mogen voeren. Deze platen kunt u aanvragen en ter plekke laten maken bij elk keuringsstation in Duitsland. Wanneer de auto in Nederland is aangekomen moet u direct naar een RDW keuringsstation, een kenteken aanvragen, de BPM berekenen en een verzekering. Kortom, om zelf een auto te importeren kan best lastig zijn als je er geen ervaring mee hebt.

Om er zeker van te zijn dat alles goed wordt geregeld kunt u ervoor kiezen om het niet zelf te doen maar om uw auto te laten invoeren door de specialisten van Auto Importadvies.

De beste Duitse occasionportals

mobile.de

Marktplaats voor Duitse occasions

Een auto in Duitsland kopen is nog altijd populair. De voordelen zijn evident en wie de zaken goed aanpakt zal weinig nadelen ervaren bij de import van een Duitse occasion. (lees hier meer over zelf een auto importeren.) Maar waar begint de zoektocht naar een Duitse auto eigenlijk?

AutoScout24 en Mobile.de

Ook in Duitsland zijn er, net als in Nederland, verschillende websites waar autodealers en handelaren hun auto’s online te koop aanbieden. In Nederland zijn dat bekende sites als AutoTrack en Autotrader (of Gaspedaal voor degene die een alles-in-1 oplossing zoekt). Voor occasions in Duitsland zijn AutoScout24 en Mobile.de de grootste portals. Beide sites bieden talloze zoekfuncties om de auto te vinden die het beste bij je past. Natuurlijk kan je zoeken op merk, prijs, brandstof, bouwjaar en type auto maar daarnaast zijn er nog heel veel selectiecriteria om je zoektocht te verfijnen die we in Nederland minder vaak zien.

Extra specificaties

Mobile.de biedt bijvoorbeeld de mogelijkheid om zelf bijzonderheden te specificeren bij een auto, bijvoorbeeld ‘GTI’. Het systeem is dan slim genoeg om alle auto’s te selecteren waar dit in de omschrijving staat. Ook kan je uit veel meer modelvarianten kiezen zoals ‘cabrio’, ‘terreinwagen’, of ‘minibus’. Tegelijkertijd is het mogelijk het aantal zitplaatsen en het aantal deuren te kiezen. Ook op het gebied van brandstofkeuze bieden Mobile.de en AutoScout meer varianten. Opmerkelijk zijn daarbij dat hybride voor zowel diesel en benzine zijn meegenomen, net als elektrisch, aardgas en ethanol.

Meer luxe en extra opties

De Duitsers pakken het daarna nog veel grondiger aan want ook op het gebied van kleur en (veiligheids)uitrusting van de auto zijn er veel meer selectiemogelijkheden. Je kan zelfs een auto selecteren op de aanwezigheid van zaken als achteruitrijcamera’s, parkeerhulp, verbruik en milieuklasse. Kortom, voor wie een auto zoekt in Duitsland en deze naar Nederland wil importeren begint de zoektocht naar het allerbeste exemplaar bij Mobile.de of AutoScout24.

Advies of hulp nodig bij het zorgeloos importeren?

Heb je eenmaal de auto gevonden die je wilt kopen? Neem dan contact op met de specialisten van Autoimport Advies. Michel Wegdam en Frank Theusink hebben op dit gebied hun sporen verdiend en weten als geen andere het klappen van de zweep in de internationale autohandel. Meer weten? Neem dan vandaag nog contact met ons op, dan vertellen wij u alles over onze dienstverlening.

Op zoek naar een tweedehands auto in Duitsland?

tweedehands auto in Duitsland kopen

Een tweedehands auto kopen in Duitsland

Lees onze kooptips!

Vrijwel iedereen die vanuit Nederland op zoek is naar een tweedehands auto in Duitsland kijkt naar bloedmooie, snelle bolides van de Grote Drie: Mercedes, BMW en Audi. Daarnaast zijn de modellen van Porsche en, meer betaalbaar, Volkswagen ontzettend populair. Ook heel gewild is Ford. Het merk timmert in Nederland al lekker aan de weg maar wie in Duitsland een tweedehands Ford wil kopen heeft daar gewoon meer keuze.

Check de onderhoudsgeschiedenis

Met de aanschaf van een tweedehands auto in Duitsland loop je niet meer of minder risico dan in Nederland. Een algemene regel die iedereen zou moeten volgen om het risico te verkleinen is deze: check het onderhoud! Auto’s worden steeds beter, maar geen merk en model is zonder typische kwaaltjes. Regulier onderhoud is dus belangrijk om deze kwaaltjes op te lossen of voor te zijn. Hoge kilometerstanden hoeven bij goed onderhoud ook geen probleem te zijn. Zolang alles op tijd is vervangen of gerepareerd kan ook een tweedehands auto uit Duitsland nog jarenlang mee. Vraag dus altijd naar de onderhoudsboekjes of rekeningen waaruit blijkt dat er regulier onderhoud heeft plaatsgevonden.

Waar moet je verder op letten?

Een algemene check bij een tweedehands auto ziet er als volgt uit:

Buitenkant

 • Bekijk de flanken en de motorkap van de auto in het juiste licht. Zo zie je oneffenheden die wijzen op deukjes, krassen of slecht spuitwerk wat een indicatie is voor schadereparatie in het verleden.
 • Check of alle naden van alle panelen (deuren, motorkap, achterklep) gelijkmatig zijn. Zo niet dan kan ook dit wijzen op schade.
 • Check de motorkap, koplampen en voorruit op steenslag. Dit is vaak een teken dat de vorige bestuurder een bumperklevende snelheidsduivel was en niet iemand die zijn trotse bezit koesterde.
 • Controleer het plaatwerk op roest.

Techniek

 • Bekijk de motorruimte van de tweedehands auto eens goed. Is deze schoon? Zijn er sporen van olielekkage? De koelvloeistof moet een normale kleur hebben. Drijft er olie op? Dit kan wijzen op een lekke koppakking. Een schoongespoten motorruimte kan ook verdacht zijn want dan wil de verkoper misschien iets verbergen. In Duitsland wordt het dan lastig om later verhaal te halen.
 • Verifieer de kilometerstand. Terugdraaien gebeurt nog steeds dus check aaan de hand van onderhoudsboekjes en nota’s of de kilometerstand klopt.

Binnenkant

 • Is de bekleding schoon en onbeschadigd? Een versleten bestuurdersstoel is meestal een teken van een zwaar autoleven.
 • Kijk onder de automatten of de vloer droog is. Vocht kan duiden op lekkage door verstopte afvoer of versleten rubbers.
 • Controleer of alle opties werken (airco, elektrische ramen, stoelverwarming, enz.)

Met deze tips komt u een heel eind als u een nieuwe of gebruikte auto wilt kopen in Duitsland. Wilt u zeker weten dat alles goed verloopt? Schakel dan de experts van Autoimport Advies in. Zij kennen de markt en weten de goede auto’s van de slechte te onderscheiden! Bel 053-711 88 77 voor meer info.

Auto invoeren uit Duitsland. Waar moet je op letten?

auto invoeren uit Duitsland

Auto’s importeren uit Duitsland zit in de lift

Bij Autoimport Advies zien we het al langer: auto’s importeren uit Duitsland door particulieren zit in de lift. Niet alleen merkdealers halen hun occasions vaak uit Duitsland, ook de particuliere autokoper wil graag profiteren van de lage prijzen en het enorme aanbod aan gebruikte auto’s en jonge occasions dat staat te wachten op een nieuwe eigenaar.

Jahreswagen: de krenten in de pap

Opvallend is dat heel veel mensen al weten waar ze de krenten uit de pap moeten vinden. Dit zijn over het algemeen de zogenaamde Jahreswagens. Deze auto’s staan te koop bij de merkdealer als tweedehands auto maar in de praktijk zijn ze zo goed als nieuw. Hooguit een jaar oud en met niet meer dan enkele duizenden kilometers op de teller. Vaak zijn ze gebruikt door de directieleden van dergelijke dealerbedrijven en dus ook nog eens flink in de watten gelegd. Op onderhoud zal in ieder geval niet bespaard zijn. Bij deze occasions is bovendien ‘de kop eraf’. Ze zijn tientallen procenten goedkoper dan een vergelijkbare auto in Nederland. Een besparing die werkelijk in de duizenden euro’s kan oplopen terwijl de fabrieksgarantie ook gewoon hier geldig is!

Waar moet je op letten?

Ondanks dit goede nieuws is het natuurlijk altijd even opletten bij de aanschaf van een gebruikte auto in Duitsland, zeker als het geen Jahreswagen meer betreft.

Onderhoud

Waar moet je dan op letten bij een auto kopen in Duitsland? Ten eerste is de onderhoudsgeschiedenis van belang. Dit is niet alleen belangrijk voor de verwachte levensduur en betrouwbaarheid van een gebruikte auto, het heeft ook invloed op de restwaarde bij verkoop. Check dus vooral de onderhoudsboekjes of beter nog: vraag de dealer of de vorige eigenaar naar de onderhoudsgeschiedenis.

Schade

Ook is het van belang om te achterhalen of de auto geen ernstige schade heeft gehad. Een lakreparatie is natuurlijk geen probleem maar een auto die serieus in de kreukels heeft gelegen en is gerepareerd kunt u wellicht beter laten staan. Bij twijfel is het overigens altijd mogelijk om voor de aankoop in Duitsland een aankoopkeuring te laten doen. De auto wordt dan op bijna 100 punten gecontroleerd op technische mankementen.

Administratieve afhandeling

Is de auto helemaal goed en wilt u deze definitief vanuit Duitsland importeren? Dan is het tijd voor de administratieve afhandeling. Zorg ervoor dat u een koopcontract ontvangt met daarin de belangrijkste details over de auto en de gegevens van de kopende en verkopende partij. Ook is het belangrijk om de juiste kentekenplaten te gebruiken als u de auto naar Nederland rijdt en niet op een auto-ambulance zet. Check tot slot of u goed bent verzekerd en u kunt veilig op pad!

Autoimport Advies kan u alle zorgen uit handen nemen wanneer u een gebruikte auto uit Duitsland wilt importeren. Wilt u meer weten over onze dienstverlening? Neem dan vandaag nog contact met ons op.

Mercedes kopen in Duitsland

Mercedes kopen in Duitsland

Een mooie Mercedes kopen en lekker cruisen

Het is de droom van heel veel autoliefhebbers: een mooie Mercedes kopen en daarmee lekker cruisen over de Nederlandse en Europese snelwegen. En eindelijk dat gedroomde uitstapje maken naar Duitsland om even de topsnelheid te testen natuurlijk. Helaas blijft het voor veel mensen bij een mooie droom want zoals iedereen wel weet is een Mercedes kopen nogal prijzig, zeker als het gaat om een nieuw exemplaar.

Lagere prijzen in Duitsland

Een gebruikte Mercedes is al een stuk betaalbaarder maar nog steeds zijn de occasionprijzen in Nederland aan de hoge kant, zeker als je het vergelijkt met de prijzen van een Mercedes occasion bij onze buren in Duitsland.

Om een lang verhaal kort te maken: er is in Duitsland een enorm aanbod van gebruikte Mercedessen en de prijzen zijn een stuk lager dan bij ons.

Mercedes kopen in Duitsland is voordeliger

Dit geldt ook voor de topmodellen zoals een E-klasse AMG. Hoe kan dat? Veel autobedrijven halen tegenwoordig hun occasions uit het buitenland, vooral uit Duitsland, omdat het aanbod in Nederland van gebruikte auto’s niet meer goed aansluit bij de vraag. Er zit dus gewoon een winstmarge op de auto’s die de klant in Nederland betaalt. Op zich is hier niets mis mee, maar het zorgt er wel voor dat zelf een Mercedes kopen in Duitsland voordeliger is, ook als je de kosten van BPM, import, transport en tenaamstelling erbij optelt.

Sterker nog, zelfs als u ervoor kiest om Autoimport Advies in te schakelen bespaart u duizenden euro’s én u hoeft zich niet bezig te houden met het kopen en importeren van de auto.

Een Mercedes kopen in Duitsland was nog nooit zo eenvoudig

Het enige dat u hoeft te doen is het leuke gedeelte: op Mobile.de of Autoscout24.de uw nieuwe Mercedes uitzoeken en aan ons de details doorgeven. Vervolgens nemen wij het hele aankoop- en invoertraject uit handen. We nemen contact op met de verkopende partij in Duitsland, reizen af naar de vestiging waar uw droom Mercedes te koop staat en inspecteren de auto grondig. Als de auto in orde is en alle papieren compleet dan regelen we het vervoer, de BPM en tenaamstelling. Zodra de auto klaar is om in Nederland te worden losgelaten krijgt u hiervan bericht en kunt u de auto ophalen. Een Mercedes kopen in Duitsland was nog nooit zo eenvoudig!

Neem contact op

Wilt u meer weten over het voordelig kopen van een Mercedes of wilt u een andere auto kopen in Duitsland? Neem vandaag nog contact op met Michel Wegdam van Autoimport Advies voor meer informatie over onze diensten. Uiteraard kunt u ook bij ons terecht voor het importeren van elk ander automerk uit Duitsland.

Ford importeren uit Duitsland

Ford Focus importeren

Jong gebruikte Ford importeren

Ford is een populair merk in Nederland, zeker bij particulieren die kiezen voor een gebruikte Ford en die gaan voor de bewezen kwaliteit en gunstige prijzen van het merk. Toch zien we ook hier dat het aanbod van Ford occasions vaak niet goed aansluit bij de vraag. Ford’s komen traditioneel als gebruikte leaseauto op de tweedehands markt, maar dan gaat het vaak om dieseluitvoeringen van grote modellen zoals de Mondeo, terwijl particulieren vaak op zoek zijn naar een Focus, Kuga of Fiësta met een benzinemotor. Aan de andere kant blijven MPV’s zoals de S-Max en Galaxy ook populair vanwege het ongekende ruimteaanbod.

Veel keuze in Duitsland

Veel mensen die op zoek zijn naar een tweedehands Ford (bijvoorbeeld deze 7 persoons Galaxy als occasion) maar deze niet kunnen vinden op de websites van Nederlandse aanbieders haken vaak af en gaan op zoek naar een ander merk. Dat is jammer want het is heel goed mogelijk om een jong gebruikte Ford te importeren uit het buitenland, met name Duitsland. Nu kunnen we het ons voorstellen dat u niet over de ervaring beschikt om zelf een auto te kopen die u op een Duitse autosite heeft gevonden, en dat is precies waarom de mensen van Autoimport Advies u hierbij kunnen helpen.

Kies voor het gespecialiseerde auto importbedrijf

Wij zijn een autobedrijf in Twente en zitten dus dicht bij de automarkt in Duitsland. Voor onze klanten die een specifiek model Ford willen kopen in Duitsland (of welk ander merk dan ook) kunnen wij alle dienstverlening uitvoeren. Dat betekent dat we de auto grondig inspecteren op het gebied van de technische staat en eventuele schades. Ook controleren we of de kilometerstand logisch is. Als de auto in onze ogen in orde is dan voeren we de onderhandelingen met de Duitse autoverkoper. Als de koop is gesloten zorgen we ervoor dat uw Ford naar Nederland wordt geëxporteerd en dat deze na de verplichte RDW-keuring op een Nederlands kenteken wordt gezet.

Importeren met garantie én inruil van uw oude auto

Als alle formaliteiten zijn geregeld kunt u uw nieuwe Ford bij ons ophalen. Ook is het mogelijk om uw oude auto bij ons in te ruilen of om aanvullende garantie af te sluiten. Kortom, wilt u een Ford Mondeo, Focus, Fiesta, Ka, Kuga, S-Max, Galaxy of een ander type Ford kopen en invoeren uit Duitsland? Of wilt u sowieso een andere auto importeren uit Duitsland? Met Autoimport Advies was het nog nooit zo eenvoudig! Bel 053 711 88 77 voor meer informatie over ons dienstenpakket!