Op zoek naar een tweedehands auto in Duitsland?

tweedehands auto in Duitsland kopen

Een tweedehands auto kopen in Duitsland

Lees onze kooptips!

Vrijwel iedereen die vanuit Nederland op zoek is naar een tweedehands auto in Duitsland kijkt naar bloedmooie, snelle bolides van de Grote Drie: Mercedes, BMW en Audi. Daarnaast zijn de modellen van Porsche en, meer betaalbaar, Volkswagen ontzettend populair. Ook heel gewild is Ford. Het merk timmert in Nederland al lekker aan de weg maar wie in Duitsland een tweedehands Ford wil kopen heeft daar gewoon meer keuze.

Check de onderhoudsgeschiedenis

Met de aanschaf van een tweedehands auto in Duitsland loop je niet meer of minder risico dan in Nederland. Een algemene regel die iedereen zou moeten volgen om het risico te verkleinen is deze: check het onderhoud! Auto’s worden steeds beter, maar geen merk en model is zonder typische kwaaltjes. Regulier onderhoud is dus belangrijk om deze kwaaltjes op te lossen of voor te zijn. Hoge kilometerstanden hoeven bij goed onderhoud ook geen probleem te zijn. Zolang alles op tijd is vervangen of gerepareerd kan ook een tweedehands auto uit Duitsland nog jarenlang mee. Vraag dus altijd naar de onderhoudsboekjes of rekeningen waaruit blijkt dat er regulier onderhoud heeft plaatsgevonden.

Waar moet je verder op letten?

Een algemene check bij een tweedehands auto ziet er als volgt uit:

Buitenkant

  • Bekijk de flanken en de motorkap van de auto in het juiste licht. Zo zie je oneffenheden die wijzen op deukjes, krassen of slecht spuitwerk wat een indicatie is voor schadereparatie in het verleden.
  • Check of alle naden van alle panelen (deuren, motorkap, achterklep) gelijkmatig zijn. Zo niet dan kan ook dit wijzen op schade.
  • Check de motorkap, koplampen en voorruit op steenslag. Dit is vaak een teken dat de vorige bestuurder een bumperklevende snelheidsduivel was en niet iemand die zijn trotse bezit koesterde.
  • Controleer het plaatwerk op roest.

Techniek

  • Bekijk de motorruimte van de tweedehands auto eens goed. Is deze schoon? Zijn er sporen van olielekkage? De koelvloeistof moet een normale kleur hebben. Drijft er olie op? Dit kan wijzen op een lekke koppakking. Een schoongespoten motorruimte kan ook verdacht zijn want dan wil de verkoper misschien iets verbergen. In Duitsland wordt het dan lastig om later verhaal te halen.
  • Verifieer de kilometerstand. Terugdraaien gebeurt nog steeds dus check aaan de hand van onderhoudsboekjes en nota’s of de kilometerstand klopt.

Binnenkant

  • Is de bekleding schoon en onbeschadigd? Een versleten bestuurdersstoel is meestal een teken van een zwaar autoleven.
  • Kijk onder de automatten of de vloer droog is. Vocht kan duiden op lekkage door verstopte afvoer of versleten rubbers.
  • Controleer of alle opties werken (airco, elektrische ramen, stoelverwarming, enz.)

Met deze tips komt u een heel eind als u een nieuwe of gebruikte auto wilt kopen in Duitsland. Wilt u zeker weten dat alles goed verloopt? Schakel dan de experts van Autoimport Advies in. Zij kennen de markt en weten de goede auto’s van de slechte te onderscheiden! Bel 053-711 88 77 voor meer info.