Youngtimer invoeren

Youngtimer importeren fiscaal aantrekkelijk

De import van auto’s uit Duitsland en de rest van Europa zit al tijden in de lift. Merkdealers en landelijk opererende handelaren importeren grote partijen tweedehands auto’s om aan de vraag in Nederland te voldoen naar modellen die hier te weinig worden aangeboden. Het wordt dan ook steeds normaler om een import-auto te kopen. En zolang je dit doet bij een merkdealer of een ander gerenommeerd autobedrijf heb je dezelfde zekerheden en garanties als bij een originele Nederlandse auto.

Wat is een Youngtimer

Het gaat hier overigens niet alleen om de invoer van nieuwe of jong gebruikte wagens van 1 of 2 jaar oud, maar ook om de zogenaamde youngtimers. Dit zijn auto’s van 15 jaar en ouder die ‘zakelijk’ voordelig kunnen worden gereden. Als zakelijke rijder betaal je namelijk geen 35 procent bijtelling over de nieuwwaarde, maar over de marktwaarde van de auto. En dat scheelt enorm in de portemonnee! Verder zijn alle kosten die worden gemaakt met de auto voor de belasting aftrekbaar. Denk hierbij niet alleen aan onderhoud en brandstof maar ook aan wegenbelasting en zelfs parkeerkosten.

Favorieten: BMW, Mercedes en Volvo

Zakelijke rijders ontdekken dus steeds vaker de voordelen van een youngtimer, en het invoeren van een goed exemplaar uit Duitsland. Vergeleken met de ruime keuze in Duitsland is het aanbod in Nederland vaak maar karig, en dat is precies de reden waarom autoliefhebbers in Duitsland gaan shoppen voor een oude BMW 5-serie (E39), MercedesE-klasse (W210), Audi A6 of Volvo V70.

Waar moet u op letten bij import van een Youngtimer

Een belangrijke kanttekening is echter wel dat ondanks het grote aanbod het lastig is om een echt goede auto te vinden. Bovendien is het veel werk om de auto zelf te importeren en klaar te maken voor dagelijks gebruik in Nederland. Daarnaast is er onzekerheid over de onderhoudskosten. Het zijn natuurlijk wel auto’s van 15 jaar en ouder dus de onderhoudskosten zullen hoger zijn dan bij een nieuwe auto. De afschrijving is echter veel lager waardoor je onder de streep voor weinig geld een luxe auto kan rijden.
Heeft u een auto in Duitsland gezien en wilt u deze importeren? Om er zeker van te zijn dat je een goed exemplaar koopt is het verstandig de experts van Autoimport Advies te vragen het hele invoertraject over te nemen. Met onze scherpe blik en technische kennis kunnen wij de staat van een auto goed beoordelen en zullen wij u adviseren over de aanschaf voordat deze plaatsvindt. Daarna, als de auto door ons is goedgekeurd zullen we deze transporteren naar Nederland, de RDW keuring verzorgen, tenaamstelling alsmede de BPM berekening.

Met andere worden: wilt u zonder zorgen een youngtimer invoeren? Bel dan met Autoimport Advies!