Wat komt er kijken bij een auto importeren?

Wilt u een auto importeren? Dat snappen wij heel goed, want een auto in het buitenland kopen kan u enorm veel geld besparen. Echter is het wel belangrijk om te weten dat bij de import van een auto een aantal zaken om de hoek komen kijken. Om problemen te voorkomen, is het belangrijk dat deze zaken goed worden geregeld. In dit artikel leggen we uit welke zaken dat zijn.

De juiste auto vinden bij een betrouwbare verkoper

Wanneer u een auto in het buitenland wilt kopen, is het belangrijk dat u voor de juiste auto kiest. Om de juiste auto te kiezen, is het belangrijk dat u niet alleen naar de staat van de auto, maar ook naar het financiële plaatje kijkt. Is het bij de betreffende auto daadwerkelijk voordeliger om de auto in het buitenland te kopen?

Daarnaast is het belangrijk dat u checkt of de verkoper van de import auto wel betrouwbaar is. Om daarachter te komen, kunt u bijvoorbeeld op het internet zoeken naar informatie en beoordelingen over de verkoper, alvorens u bij diegene een auto koopt. Het zou uiteraard erg vervelend zijn als u een auto heeft laten importeren en er eenmaal in Nederland van alles mis mee blijkt te zijn.

BPM berekenen en betalen

BPM is de afkorting voor de Belasting van Personenauto’s en Motorrijtuigen. Als u in Nederland een nieuwe personenauto, motor of bestelauto koopt, hoort u de BPM te betalen. Ook wanneer u een auto met een buitenlands kenteken koopt, is dat het geval. De hoogte van de BPM hangt van een aantal zaken af. Op deze pagina kunt u de BPM laten berekenen van een auto die u op het oog heeft.

De auto moet door de keuring

Om in Nederland met een auto de weg op te mogen, moet de auto door de RDW goed gekeurd zijn. De RDW-keuring staat ook wel beter bekend als de Apk-keuring. Bij elke import auto, moet de RDW-keuring worden afgenomen. Het maakt hierbij niet uit of de auto al in het buitenland is gekeurd.

De import auto moet worden voorzien van een Nederlands kenteken

Naast dat de import auto door de RDW-keuring moet komen, moet de auto ook worden voorzien van een Nederlands kenteken. U mag in Nederland namelijk niet als Nederlandse ingezetene in een auto rijden die een buitenlands kenteken heeft. Zodra u het kenteken heeft ontvangen (dat krijgt u meestal ongeveer een week nadat u de BPM heeft betaald), kunt u de kentekenplaten laten maken.

De auto ophalen

Wilt u zelf een auto importeren? Dan zult u logischerwijs zelf de auto moeten ophalen uit het buitenland. Houd hierbij rekening met reistijd en bijkomende kosten voor bijvoorbeeld een vlieg- of treinticket en een eventuele overnachting in een hotel.

Wilt u zorgeloos uw auto importeren?

Zoals u ziet, komt er best wel wat kijken bij het aanschaffen van een import auto. Wilt u het importeren van een auto niet helemaal zelf doen? Dan bent u bij Zorgeloosimporteren.nl aan het juiste adres! Wij zijn gespecialiseerd in het importeren van auto’s. Daarnaast regelen wij voor u alles wat hierbij komt kijken. Dankzij onze kennis over auto’s, kunnen wij bij aankomst in het buitenland goed de auto controleren op eventuele mankementen. Is de auto in orde? Dan zorgen wij ervoor dat de auto veilig naar Nederland wordt gebracht en hier de benodigde RDW-keuring krijgt. Tevens kunnen wij ook voor u de BPM berekenen en voor u afhandelen bij de douane. U leest hier meer over onze service.

Kortom: wit u zorgeloos een auto importeren? Laat dit dan over aan Zorgeloosimporteren.nl.