Is een auto kopen in Duitsland van een particulier een goed idee?

Overweegt u om een auto te kopen in Duitsland van een particulier, maar weet u niet zeker of dit verstandig is? We vertellen u hieronder er graag meer over, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

Wat zijn de voordelen van een auto kopen in Duitsland van een particulier?

Net zoals in Nederland, kunt u in Duitsland een auto kopen bij een dealer, handelaar of particulier. Het grootste voordeel van een auto bij een particulier kopen, is de prijs. Een particulier verkoopt een auto namelijk doorgaans voor een veel scherpere prijs dan bijvoorbeeld een dealer of handelaar. De grootste reden hiervoor is dat de particulier graag van de auto af wil.

Wat zijn de nadelen van een auto kopen in Duitsland van een particulier?

Er zitten een aantal nadelen aan het kopen van een auto van een Duitse particulier. van een auto kopen in Duitsland bij een particulier. We benoemen ze hieronder.

U heeft niet altijd garantie

Als u een auto gaat kopen in Duitsland van een particulier, heeft u doorgaans geen garantie. Dit heeft u wel als u een auto bij een dealer of handelaar koopt. Als u een auto koopt bij een particulier, heeft u alleen garantie wanneer de auto zo jong is dat hij onder de fabrieksgarantie valt. Deze is namelijk gewoon overdraagbaar.

Het is niet zonder risico

Autodealers en handelaren hebben een reputatie hoog te houden. Daardoor is de kans klein dat u bij een dealer of handelaar een auto koopt waar na aankoop van alles mis mee blijkt te zijn. Dit risico loopt u helaas wel bij een particulier.

Hoe kunt u de kans op een miskoop zo goed mogelijk beperken?

Wilt u een auto bij een particulier in Duitsland kopen? Zoals we hierboven benoemden, kan dat risico’s met zich meebrengen. Hieronder ziet u wat u kunt doen om de kans op een miskoop zo veel mogelijk te beperken.

Kies voor een auto die bij de merkdealer is onderhouden

Vraag daarnaast aan de verkoper altijd om een kopie van het onderhoudsboekje. Dan kunt u namelijk eenvoudig zelf de historie van de auto bekijken. Bovendien kunt u aan de hand daarvan bij de dealer nagaan of hij het onderhoud dat in het boekje staat, inderdaad heeft uitgevoerd.

Zoek op de naam van de verkoper op het internet

Wat komt er tevoorschijn wanneer u de naam van de verkoper intikt in Google? Wanneer het veelal negatieve recensies zijn, weet u dat u beter niet een auto bij deze verkoper kunt kopen.

Zoek de naam van de verkoper op in het Duitse handelsregister

Tevens kunt u de naam van de verkoper op zoeken in het Duitse handelsregister. Door dit te doen, komt u er namelijk achter of de verkoper een autobedrijf heeft of niet. Heeft de verkoper dat namelijk wel, maar doet hij zich voor als een particulier? Dan is dat hoogst waarschijnlijk omdat hij de verplichte garantie van 1 jaar die autobedrijven moeten geven, wil omzeilen.

Schakel de hulp in van Zorgeloosimporteren.nl!

Heeft u nog niet eerder een auto bij een particulier in Duitsland gekocht? Of heeft u niet zoveel verstand van auto’s? Dan kunt u het beste de hulp inschakelen van Zorgeloosimporteren.nl. Naast dat wij de hele import van de auto voor u uit handen kunnen nemen en uitvoeren, hebben wij ook erg veel verstand van auto’s. Hierdoor kunnen wij niet alleen de betrouwbaarheid van de verkopende partij controleren, maar kunnen wij ook eventuele mankementen aan de auto ontdekken. Door onze hulp in te schakelen, weet u zeker dat u de geschikte auto vindt.

Wilt u een auto kopen in Duitsland van een particulier en kunt u hierbij onze hulp gebruiken? Neem dan gerust contact met ons op, want wij helpen u hier graag bij!