Waarom een auto kopen in Duitsland?

Denkt u erover na om een auto te kopen in Duitsland? Dat begrijpen wij heel goed. Een auto kopen in Duitsland heeft namelijk zo zijn voordelen. Het kan u namelijk veel geld schelen. Bovendien is er in Duitsland een veel breder aanbod van nieuwe auto’s dan in Nederland. Daardoor is de kans groter dat u in Duitsland de auto vindt die u zoekt.

Welke voordelen heeft een auto kopen in Duitsland nog meer?

Naast dat u flink wat kosten kunt besparen en uit een breder aanbod een auto kunt kiezen, heeft een auto kopen in Duitsland nog meer voordelen. In Duitsland zijn auto’s doorgaans namelijk vollediger uitgerust met allerlei functies dan de auto’s in Nederland. Daarnaast staan Duitsers erom bekend dat zij hun auto’s goed onderhouden.

Wat betekent nieuw in de autobranche precies?

In de Europese autobranche wordt een auto als nieuw gezien wanneer het voertuig minder dan 6.000 kilometer heeft gereden of niet ouder is dan 6 maanden. In Duitsland zijn nieuwe auto’s vaak goedkoper. Dat komt doordat de grote autobedrijven in dit land een grotere inkoopkracht hebben. Echter moet u bij het kopen van een nieuwe auto in Duitsland wel rekening houden met de verschillende BTW percentages. In Nederland is de BTW 21% en in Duitsland 19%. Om te voorkomen dat u 2 keer BTW betaalt, kunt u het beste proberen om de auto zonder BTW aan te schaffen.

Veel autobedrijven werken daar niet graag aan mee. Zij laten u bij aankoop van de auto gewoon 19% BTW betalen. Zodra u aan het Duitse autobedrijf aantoont dat u de auto in Nederland heeft aangemeld, geeft het bedrijf u de 19% BTW weer terug. U leest er hier meer over.

Hoe vindt u een geschikte auto in Duitsland?

Via allerlei Duitse websites worden auto’s aangeboden. Wij raden aan om een auto in het buitenland niet bij een particulier te kopen. Dat brengt namelijk veel risico’s met zich mee. In het buitenland kunt u dus het beste een auto bij een dealer of handelaar kopen.

Wanneer u een auto heeft gevonden, kunt u onze hulp inschakelen. Wij kunnen namelijk voor u controleren of de auto voor u de beste keuze is. Hierbij kijken wij zowel naar het financiële plaatje als naar de betrouwbaarheid van de verkopende partij. Wanneer dit allemaal in orde is, kunnen wij voor u de onderhandeling aangaan met de verkopende partij.

Hoe krijgt u de auto in Nederland?

Weet u 100% zeker dat u een auto in Duitsland wilt kopen en heeft u een auto op het oog? Dan moet de auto natuurlijk wel van Duitsland naar Nederland worden geïmporteerd. Dit kunnen wij voor u doen! Dankzij onze jarenlange ervaring weten wij precies wat bij het importeren van een auto uit Duitsland komt kijken. Hierdoor kunnen wij u hierin volledig ontzorgen: van het controleren van de auto op locatie tot aan de BPM afwikkeling bij de douane. Op deze pagina leest u meer over wat u van onze service kunt verwachten.