Importauto's worden steeds populairder

Auto importeren?

Het importeren van occasions is een populaire bezigheid, niet alleen van particulieren maar ook van autobedrijven. De import van tweedehands auto’s zit inmiddels al jarenlang in de lift en elk jaar worden er weer meer auto’s naar Nederland gehaald, vooral uit Duitsland. Maar ook België, Spanje, Frankrijk en Denemarken zijn populaire markten om naar gebruikte auto’s te kijken.

Complete importbegeleiding en op maat advies

Wie nu nog denkt dat een auto invoeren uit Duitsland of een ander Europees land iets bijzonders is heeft het mis. In 2016 werden er maar liefs bijna 170.000 auto’s naar Nederland gehaald, en dat maakt het vooral voor veel autobedrijven zoals Autoimport Advies gesneden koek. Wij werken in opdracht voor klanten die zelf een mooie auto hebben gespot op een van de Duitse occasionportals, maar niet de tijd en/of kennis hebben om die auto zelf te importeren. Voor die autoliefhebbers nemen wij alle zorgen uit handen en regelen wij het hele importtraject. Daarbij zien we een aantal leuke trends. Zo is vooral de import van oudere auto’s toegenomen. Dit zijn de voertuigen van 7 tot 15 jaar oud. Daarnaast zien we dat SUV’s populairder zijn geworden. En dat geldt niet alleen voor luxe modellen als de BMW X1 en X5 maar ook voor meer betaalbare auto’s als de Mazda CX-3 en CX-5 of de Nissan Qashqai. Een van de populairste merken op de importmarkt is Volkswagen, gevolgd door Mercedes.

Waarom een auto uit Duitsland importeren?

Nederlandse autokopers schakelen steeds vaker een gespecialiseerd bedrijf in om een tweedehands auto te kopen in Duitsland en voor ze te importeren. De belangrijkste reden is natuurlijk kennis en kunde. Het importeren van een gebruikte auto is niet heel ingewikkeld, maar er moeten wel een paar belangrijke stappen worden genomen zoals de BPM aangifte, tijdelijke kentekenplaten, verzekering, RDW keuring, enz. Daarnaast is het wantrouwen tegenover importauto’s verdwenen en omdat het aanbod in Nederland vaak niet overeenkomt met de wensen van de autoliefhebber is import een goede manier om toch aan je droomauto te komen. Tot slot hebben veel meer mensen nu liever een goede occasion dan een nieuwe auto. Het scheelt ze veel geld en met de huidige stand van de techniek gaat een ‘tweedehandsje’ nog jarenlang mee.

Autoimport Advies is een full-service auto-importbedrijf. Wilt u meer weten over onze dienstverlening? Neem dan vandaag nog contact met ons op.

Terug naar overzicht