Geïmporteerde auto kopen

Een geïmporteerde auto kopen, dat is toch een slecht idee want je weet niets over de onderhoudshistorie en de vorige eigenaren van zo’n auto? Dat is nog steeds de mening van heel veel autokopers. Ze denken dat importauto’s een louche business zijn waarin teruggedraaide kilometertellers of de verkoop van schade-auto’s eerder de regel is dan uitzondering.

170.000 geïmporteerde auto’s

Toch is de werkelijkheid volledig anders. Natuurlijk zit er soms een rotte appel tussen, maar dat is ook het geval wanneer je alleen in Nederland zoekt naar een gebruikte auto. Het is zelfs zo dat er elk jaar bijna 170.000 gebruikte auto’s worden geïmporteerd. Dit zijn auto’s van alle rangen en standen, van amper een jaar oud (de zogenaamde Jahreswagen die te koop worden aangeboden door Duitse autodealers), tot youngtimers van meer dan 15 jaar oud. Deze zijn weer interessant voor zakelijke rijders door de lage bijtelling. Al deze auto’s staan uiteindelijk gewoon bij de dealer of het autobedrijf te koop.

Niet beter of slechter

Een geïmporteerde auto kopen is in principe dus niet beter of slechter dan een origineel Nederlandse auto kopen. De reden waarom er zo veel geïmporteerde auto’s in Nederland zijn is tweeledig: er is hier vraag naar auto’s die niet worden aangeboden waardoor import simpelweg nodig is, en de prijzen in Duitsland zijn veel lager. Nederlandse autobedrijven verdienen dus meer als consumenten een geïmporteerde auto kopen omdat de verkoopmarges hoger zijn. Financieel is het voor hen dus vooral interessant.

Geïmporteerde auto kopen is financieel aantrekkelijk

Wie slim is kiest er daarom voor om niet een geïmporteerde auto te kopen die hier al te koop staat, maar om zélf een auto te importeren. Want dan steek je de winst die anders naar het autobedrijf zou gaan mooi in eigen zak. Aan de andere kant moet je dan wel weten wat je doet. Een auto importeren is op zich niet heel ingewikkeld, maar er zijn wel een paar belangrijke zaken als de aankoop, tijdelijke kentekenplaten, vervoer naar Nederland, BPM berekening en aangifte en aanmelding bij de RDW die je moet regelen.

Een geïmporteerde auto kopen met Autoimport Advies

Een gouden middenweg is dan ook om een gespecialiseerd bedrijf als Autoimport Advies in te schakelen wanneer u overweegt een geïmporteerde auto te kopen. De kosten van onze dienstverlening verdient u ruimschoots terug door de lagere aanschafkosten van de auto in Duitsland en omdat wij ervoor zorgen dat u zo weinig mogelijk BPM betaalt. Tot slot het allerbelangrijkste: het scheelt u een hoop gedoe. U hoeft alleen de auto uit te zoeken en wij doen de rest.

Meer weten? Neem contact met ons op! Bel 053-7118877

Terug naar overzicht