Over ons

Een stukje historie, hoe het begon
In 1954 startte Gerhard Wegdam een autorijschool die in de zeventiger jaren uitgroeide tot één van de grootste autorijscholen in de regio.
In 1966 opende hij daarnaast samen met een compagnon een tankstation en een autobedrijf aan de Oldenzaalsestraat in Enschede. Eind 1966 werd een dealerovereenkomst afgesloten met Toyota. Aan de familie Bloemen wonende in Enschede werd in februari 1967 de eerste Toyota, een Corona 1500, afgeleverd.

De tweede generatie zet het voort
In 1975 nam zijn zoon Rob Wegdam de algehele leiding van het bedrijf over. Na diverse investeringen in onder andere de werkplaats en de showroom in Enschede werd in 1989 het filiaal geopend aan de Broekhoekweg in Losser. Vervolgens werd in 1991 een volledig nieuw autobedrijf betrokken aan de Industriestraat te Enschede. Na ruim 35 jaar en met een verkoop van meer dan 13.000 nieuwe Toyota’s en 25.000 occasions besloot Rob Wegdam in 2001 zijn dealeractiviteiten af te stoten.

 

De derde generatie
Het afgeslankte autobedrijf zette de autoactiviteiten voort in het
autobedrijf aan de Broekhoekweg te Losser onder de naam OCCASIONCOMPANY.

Na zijn IVA-opleiding (Instituut voor Automobielmanagement) te
Driebergen en 3,5 jaar werkervaring bij 2 Toyota dealers (Delft en
Eindhoven) werd in 2001 Michiel Wegdam, de derde generatie, bedrijfsleider van het autobedrijf dat hoofdzakelijk activiteiten ontplooide op het gebied van jonge, gebruikte automobielen.

Naast de in- en verkoop van occasions droeg hij ook zorg voor het leasepark onder de naam RW Lease. Vanaf 2003 is hij zich gaan richten op het importeren van auto’s en in 2005 is hij een importbegeleidingsbedrijf begonnen. Eerst onder de naam Wegdam en later onder de naam
Zorgeloosimporteren.nl.

Aangezien zijn hart meer lag bij de import van gebruikte auto’s uit Duitsland dan bij leasing zijn de lease-activiteiten in februari 2006 verkocht. Onder de nieuwe naam WEGDAM autoconsultancy richt hij zich sindsdien volledig op de import van occasions aan particulieren en autobedrijven, voornamelijk vanuit Duitsland, Italië en Spanje.

Daarnaast adviseert hij ook bedrijven en particulieren met de aankoop van nieuwe en gebruikte automobielen. Sinds april 2017 heeft hij de werkplaats verkocht aan Thijmen Velthuis, zodat de focus nog meer komt te liggen op de import van gebruikte auto’s.

Ik wil meer informatie Bel mij terug